Vakantie met een baby; hier moet je rekening mee houden

Voor het eerst op vakantie met je baby? Dat kan nogal spannend zijn! Aangezien je dit waarschijnlijk nooit eerder zelf ervaren hebt is het een goed idee om je van tevoren goed in te lezen. Je kent jouw baby zelf het beste, dus kunt ook goed inschatten wat wel en niet kan. Toch bestaat er ook nog een gedeelte ervaring, waar je waarschijnlijk nog niet veel van hebt. Geen paniek, want we geven je graag een paar tips voordat je gaat boeken.

De bestemming

Als eerste willen we het graag over de bestemming hebben. We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat backpacken in Thailand met een jonge baby niet het beste idee is. Dit komt onder andere door de lange vlucht, de hoeveelheid benodigdheden voor je kindje, het klimaat en de standaarden van de zorg op andere continenten dan Europa. Zorg dat je een bestemming kiest waarbij de reistijd niet al te lang is en waar je je veilig voelt om met je kindje naar een ziekenhuis te gaan, mocht dat nodig zijn. De weerstand van je baby is nog niet erg hoog, dus je kunt het beste de grootste risico’s vermijden. Ook is een al te warm klimaat een slecht idee, omdat baby’s warme temperaturen nog niet heel goed kunnen opvangen.

Het type vakantie

Als jij een ware reiziger bent en liever niet langer dan twee nachten op één locatie verblijft, dan moeten we je teleurstellen. Met een baby is dit gewoon best wel lastig. Niet alleen zal de reis niet zo verlopen als jij van tevoren plant, ook is het te onrustig voor je baby om steeds van locatie te wisselen. Je kunt dit soort reizen dus beter bewaren voor wanneer ze wat ouder zijn of als je samen met je partner er tussenuit gaat. We raden aan om bijvoorbeeld een week in een hotel of vakantiehuis te zitten, om vervolgens te wisselen van locatie als je dat echt wilt. Zo hoef je het ritme van je kleintje niet steeds in de war te gooien.

Alle benodigdheden

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat je tripjes buiten de deur met een baby heel anders gaan dan zonder baby. Je hebt veel meer spullen en voorzieningen nodig, moet alles wat beter plannen en het gaat eigenlijk nooit helemaal volgens plan. Dat is niet erg, maar zorg wel dat je je hierop instelt. Kijk bij het boeken van vakantiehuisjes bijvoorbeeld of er wel babybedjes aanwezig zijn en of je een klein keukentje hebt om de juiste voeding te bereiden. Is er een speciaal peuterbadje aanwezig om lekker even af te koelen en heb je voldoende vermaak bij je voor onderweg? Dit zijn allemaal onderdelen die je goed moet controleren voordat je op stap gaat met een baby.

Vergeet niet te relaxen!

Hoewel we maar al te goed snappen dat een vakantie met een kleine stressvol zou kunnen zijn, raden we je toch aan om te proberen lekker te ontspannen. Je hebt deze vakantie verdiend en het is ook fijn om samen met je partner wat tijd te spenderen. Probeer dus alles wat niet volgens plan gaat voor lief te nemen en waardeer jullie quality time als gezinnetje. Deze vakantie ga je niet snel vergeten omdat het de eerste met je kleine is, dus geniet!

Lees ook...