Skip to content

Een ontspannen zwangerschap en bevalling met een geboortetens

In verwachting zijn; het is een heerlijke periode in uw leven! Zwangerschap gaat soms ook gepaard met enkele ongemakken en zelfs pijnklachten. 

Medicatie is niet altijd wenselijk. Om pijn te verlichten is een geboortetens apparaat ideaal. Onze geboortetens apparaten bieden niet alleen verlichting gedurende de zwangerschap; ook tijdens en na het bevallen kan het apparaat een uitkomst zijn.

"Overleg altijd eerst met uw verloskundige of arts voordat u TENS tijdens uw zwangerschap gaat gebruiken".

Hoe werkt TENS?

TENS is de afkorting van Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, kortweg elektrostimulatie.
MaMMaTENS heeft diverse soorten modellen die specifiek geschikt zijn als geboortetens.

Een TENS apparaat bestaat uit een klein, handzaam kastje en een aantal elektrode pleisters. De elektroden zijn via kabeltjes aan de TENS verbonden.

Afhankelijk van uw klachten of indicatie plakt u de pleisters om de aangegeven locatie. Vervolgens start een programma. Via de pleisters worden op en vervolgens door de huid heen elektrische stroompjes gegeven. Dit zal aanvoelen als een pijnloze tinteling. Zenuwen worden gestimuleerd en de pijn vermindert. Wat er in feite gebeurt, is dat de hinderlijke pijnprikkels ‘overruled’ worden door de aangename sensatie van de geboortetens.

Het zacht tintelende gevoel maakt dat de pijn langzaam afneemt of zelfs helemaal wegtrekt. En hier blijft het niet bij. Minder pijn betekent automatisch dat u zich beter voelt en ontspant. Het gevolg daarvan is dat uw lichaam endorfine aanmaakt. Lichaamseigen endorfine is pijnstillend en geeft een gevoel van geluk en welbevinden. De positieve resultaten van de TENS houden elkaar in stand en versterken elkaar.

Is het gebruik van een geboortetens veilig?

Naar de werking van de TENS is veel onderzoek gedaan. Het is een 100% veilig apparaat. Tijdens uw zwangerschap dient u altijd overleg te plegen met uw arts of verloskundige over het gebruik van een geboorteTENS apparaat. Bekijk ook onze informatie over contra-indicaties en bijwerkingen.

Het gebruik van de TENS heeft twee belangrijke bijkomende effecten. Allereerst kunt u minderen of stoppen met gebruik van pijnstillers en daarmee investeert u echt in uw gezondheid. Ten tweede zult u-doordat u beter in uw vel zit- actiever zijn. U blijft in beweging en dat is ook tijdens de zwangerschap van harte aan te raden.

Wilt u meer weten over de studies naar TENS en zwangerschap? Wij hebben de resultaten van de studies op een rij gezet.

Voor wie is de TENS bedoeld?

De geboortetens van MaMMaTENS is een uitkomst voor vrouwen die last hebben van typische zwangerschapskwalen als:

  • rusteloze / zware benen;
  • (lage) rugpijn;
  • misselijkheid.

Daarnaast -het wordt niet voor niets geboortetens genoemd- kunt u de TENS gebruiken tijdens de bevalling. Vrouwen die een alternatief zoeken voor de ruggenprik of pijnstillende medicatie, kiezen vaak voor een geboorteTENS van MaMMaTENS.

Zowel weeën-pijn als bevallingpijn worden doelmatig bestreden. Is uw kindje geboren, dan hoeft u de TENS zeker niet op te bergen. U kunt het apparaat nu gebruiken om uw lichaam weer ‘in shape’ te krijgen. De geboortetens ondersteunt u bij fitnesstrainingen en bij bekkenbodemoefeningen.

De kosten van een geboortetens

MaMMaTENS heeft meerdere modellen in de aanbieding. Ze staan uitgebreid beschreven, inclusief foto’s en actuele prijzen. Heeft u een aanvullende ziektekostenverzekering? Het kan zomaar zijn dat u in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. We adviseren u contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Bekijk alle geboorteTENS apparaten.

1 incl. BTW

F.A.Q

Meest gestelde vragen