Top 7 musthaves tijdens de zwangerschap

Je hebt net verteld dat je zwanger bent, de tips, adviezen en do’s and don’ts vliegen je om de oren. Maar je hebt niet voor niets gegoogeld op musthaves tijdens de zwangerschap, dus je bent op zoek naar een fijn lijstje met tips waar je echt iets aan hebt en jou nog niet is vertelt. Daarom hebben wij een top 7 musthaves voor zwangere vrouwen voor je geschreven.

Dit is geen complete uitzetlijst want naast deze musthaves voor als je zwanger bent heb je natuurlijk nog veel meer nodig. Maar deze top 7 musthaves maken jouw zwangerschap een stuk aangenamer. Geen standaard lijst met musthaves als zwangerschapskleding, voedingskussen tijdens het slapen of zitbal. Nee, in onze lijst met musthaves tijdens de zwangerschap lees je over zaken waar niet zo vaak over wordt geschreven.

Lees hier onze blog over de ultieme baby uitzetlijst.

Onze musthaves

  1. Voetenbalsem

Je voeten krijgen het zwaar te verduren. Vooral in het derde trimester wanneer je buik groter wordt en jij wat zwaarder bent. Verzorg ze daarom goed en laat je voeten masseren. De voetbalsem van Weleda met 100% natuurlijke ingrediënten, helpt bij vermoeide of transpirerende voeten en remt eeltvorming en blaren. Met de subtiele geur van rozemarijn, lavendel en een vleugje sinaasappel.

  1. Alcoholvrije drankjes

Een gin-tonic op het terras of een wijntje tijdens het diner. Het zit er helaas niet meer in!  Alcohol is een echte no-go tijdens de zwangerschap. De 0,0% biertjes en radlers kennen we wel maar er zijn ook hele goede andere alcoholvrije opties. Bijvoorbeeld deze alcoholvrije gin of deze alcoholvrije rosé.

  1. Boxershort

Zodra je buik begint te groeien zal normaal ondergoed niet meer lekker zitten. Een string zit waarschijnlijk niet fijn meer onder je buik en een boxershort kruipt naar beneden. De naadloze short van Prenatal heeft een elastische boord en elastische beenopeningen. De short zorgt voor extra ondersteuning door middel van extra stevigheid in de stof onder de buik. Door het naadloze model zit het supermooi onder je kleding.

  1. Verse gemberthee

Last van misselijkheid? Verse stukken gember in kokend water kan een oplossing zijn. Maar wist je dat ook een TENS-apparaat kan helpen?  TENS kan in geval van zwangerschapsmisselijkheid en -braken verlichting geven. Aangezien de elektroden niet in de buurt van de buik en rug worden aangebracht, is het in overleg met de verloskundige of arts ook mogelijk om TENS in de eerste drie maanden van de zwangerschap tegen zwangerschapsmisselijkheid te gebruiken.

  1. Kokosolie tegen striae

Of striae echt te voorkomen is? Daar zijn de meningen over verdeelt. De één heeft er na 40 weken geen last van gehad de ander ziet na enkele weken de eerste striae al ontstaan. Wat in ieder geval goed is om te doen, is vanaf het eerste trimester je buik verzorgen met kokosolie. De Perfectly Pure Virgin Coconut Oil Bio is een pure onbewerkte biologische kokosolie die alle goede stoffen afkomstig uit de kokosnoot nog bevat. En ’s avonds bak je je stukje vlees ook nog eens gezond ;-).

  1. Orthiflor Start

Een gezonde darmflora is voor zowel moeder als kind erg belangrijk. Want wist je dat jouw darmflora invloed heeft op de darmflora van je baby? Baby’s hebben in de eerste weken heel veel last van darmkrampjes en dat is te verminderen met Orthiflor Start. Je start hiermee tijdens de laatste 6 weken van je zwangerschap. Na de geboorte kun je Orthiflor Start aan de fles- of moedermelk toevoegen

  1. MaMMaTENS

Wil je weeën pijn verminderen? Ben je op zoek naar een alternatief voor de ruggenprik of pijnstillende medicijnen tijdens het bevallen? Onze TENS OmniTens XP+ is speciaal ontwikkeld om weeën pijn te verminderen tijdens de bevalling. De impulsen van de TENS activeren de lichaamseigen processen voor pijnverlichting. Bekijk hier of jouw zorgverzekeraar de OmniTens XP+ vergoedt. Kopen of huren is natuurlijk ook mogelijk.

Wij hopen dat je heel veel gaat hebben aan deze musthaves tijdens de zwangerschap en mocht je het lijstje willen delen met anderen? Klik dan hieronder op een van de icoontjes en deel onze tips via bijvoorbeeld Facebook of WhatsApp. Lees hier meer over pijnbestrijding tijdens de bevalling!

Lees ook...