4 redenen om te kiezen voor duurzame babyspullen

Voor de komst van een kersverse baby heb je véél spullen nodig. Je staat te springen om de babykamer in te richten en de eerste kleertjes te kopen. Het aanbod is enorm en een keuze maken is niet bepaald eenvoudig. Je wilt natuurlijk alleen het allerbeste voor jouw kleintje! Nieuwe babyspullen aanschaffen? Kies voor babyspullen die goed zijn voor mens en milieu! We zetten 4 redenen om te kiezen voor duurzame babyspullen voor je op een rijtje.

Een betere wereld

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen in ons leven. We willen onze kids laten opgroeien in een fijne en verantwoorde wereld. Daar kunnen we zelf iets aan doen. Kies voor duurzame producten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen, afval of gerecycled materiaal. Dan ben je bewust bezig met het milieu en draag jij je steentje bij aan een betere wereld! Voor jou, je kindje, de dieren en de rest van de wereld.

Beter voor de mens

Duurzame producten zorgen niet alleen voor een betere wereld maar ook voor een beter mens. Doordat duurzame producten gemaakt zijn van natuurlijke materialen zijn chemische stoffen uitgesloten. Duurzame verzorgingsproducten voor je kleintje bevatten geen chemische stoffen en kun je dus gerust op het huidje van je kindje smeren. Duurzame babykleding gemaakt van biologisch katoen verbruikt 91% minder water en er worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt. Lekker zacht en verantwoord voor het babyhuidje. Iedere baby sabbelt op speelgoed. Maar ook in speelgoed kunnen schadelijke stoffen zitten. Kies daarom voor duurzaam speelgoed van natuurlijke materialen. Beter voor de gezondheid van je kindje, het kan tegen een stootje en gaat lang mee!

Lange levensduur

Wanneer een product duurzaam is, mag je ervan uitgaan dat het product van goede kwaliteit is. En goede kwaliteit staat weer garant voor een lange levensduur! Hierdoor is het product veel minder snel aan vervanging toe en hoeven er minder producten geproduceerd te worden. Daardoor worden er veel minder grondstoffen verbruikt en dat voorkomt belasting op het milieu. Bovendien bespaar je geld als je iets niet snel hoeft te vervangen. Win-win!

Prijs-kwaliteitverhouding

Duurzame producten zijn meestal niet spotgoedkoop máár toch betaalbaar. Uiteraard betaal je voor de kwaliteit. Meestal is de prijs-kwaliteitverhouding van duurzame producten goed in balans. Als een product lang mee gaat, hoef je het niet snel opnieuw te kopen. Dit in tegenstelling tot producten die niet duurzaam zijn en wél snel aan vervanging toe zijn. Ze zeggen niet voor niets: ‘Goedkoop is duurkoop’.

 

Maak een duurzame keuze! Wat vond jij van deze 4 redenen om te kiezen voor duurzame babyspullen? Benieuwd naar meer handige tips? Lees onze blogs!

Lees ook...