Populaire babynamen in 2023

Babynamen, waarschijnlijk zijn er al verschillende namen de revue gepasseerd. Wellicht zit je al weken, maanden of misschien zelfs al jaren te broeden op een babynaam, of meerdere. Nu is het dan eindelijk zover, jullie zijn in verwachting van een kindje. De keuze voor een naam, dat past bij jou en je partner, komt steeds dichterbij. Heb je nog enige twijfels? Of heb je überhaupt nog geen idee? Wij helpen je een handje, we hebben de populaire babynamen in 2023 hieronder voor je verzameld!

 

Populaire jongensnamen en de betekenis

 

1.Luca

De naam Luca is sinds 2022 al een populaire naam en dat is in 2023 niet anders. Luca betekent ‘afkomstig uit Lucanië’, een gebied in Zuid-Italië. Maar van origine is het een Latijnse naam.

 

2. Mees

Mees is de afgekorte vorm is van Bartholomeüs, een Hebreeuwse naam. Mees betekent ‘zoon van Talmai’ en dat betekent ‘de vorentrekker’ of ‘rijk aan rimpels’. Maar wij leggen liever de associatie met een talentvolle zangvogel, de (kool)mees.

 

3. Liam

Wilskracht, strever en beschermer. Dat betekent de naam Liam. Een mooiere betekenis voor de naam van jouw kindje kun je niet bedenken toch? De oorsprong van Liam is Iers en afgeleid van de naam William.

 

4. Noud

Noud is een verkorte versie van de Germaanse naam Arnout. Buiten Nederland komt de naam Noud vrijwel niet voor. In andere talen is de ‘au’-klank lastig uit te spreken. De naam betekent ‘heersen’.

 

Populaire meisjesnamen en de betekenis

 

1.     Saar

Een Vorstin! De naam Saar is een Bijbelse naam en betekent ‘vorstin’. Saar kwam in de Zuidelijke Nederlanden al in de twaalfde eeuw voor, nu, anno 2023 komt de naam in Nederland ongeveer 6.500 keer voor.

 

2.     Olivia

Olivia is pas sinds een aantal jaren populair in Nederland, de naam komt steeds vaker voor. De meisjesnaam komt van het Latijnse woord ‘olivarius’ en dat betekent ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’.

  

3.     Ivy

Kort maar krachtig! Ivy is afgeleid van Ive, dat is een Friese naam van Germaanse oorsprong. De Engelse vertaling van Ivy is klimop. Grappig hè?

 

4.     Bobbi

Wil je niet weten wat voor geslacht je baby heeft? Of wil je je kind genderneutraal opvoeden? Bobbi is een stoere naam voor zowel een jongen als een meisje. De naam Bobbi betekent ‘Schitterend door roem’.

 

Conclusie? Populaire babynamen in 2023 zijn kort, krachtig én met een internationaal karakter.

 

Pijnbestrijding bevalling

Ben je naast een originele babynaam ook op zoek naar effectieve pijnbestrijding voor tijdens de bevalling? Zoek dan niet verder! Het TENS-apparaat is een populaire methode om weeën pijn en andere zwangerschapsklachten te verlichten. TENS (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie) therapie kan zowel bij een thuisbevalling als ziekenhuisbevalling worden ingezet. Lees meer over pijnbestrijding tijdens de bevalling in onze blog!

 

 

 

 

 

Lees ook...