Aankondiging zwangerschap; zo pak je dat origineel aan

Als je weet dat je zwanger bent wil je dit waarschijnlijk van de daken schreeuwen, zeker als jij en je partner hier al een tijdje op zaten te wachten. Na een aantal weken wachten heb je dan eindelijk de termijnecho achter de rug, waarna je zeker weet dat de overlevingskans van het ongeboren kindje ontzettend groot is. Nu kun je het aan familie en vrienden gaan vertellen! Uiteraard gaat het om een bijzondere verandering in jullie leven en wil je dit op een leuke en originele manier vertellen. We geven je graag wat ideeën ter inspiratie.

Kijken naar het jaargetijde

Als je de zwangerschapsaankondiging origineel wilt aanpakken, kun je kijken naar het jaargetijde wanneer jouw kindje geboren wordt. Word hij of zij bijvoorbeeld rond de kerstdagen geboren, dan kun je een kerstbal laten maken waar je bijvoorbeeld de woorden ‘opa, oma, tante of oom’ op kunt laten zetten. Deze geef je dan een half jaar te vroeg, wat het extra leuk maakt. Als je kindje rond Pasen zal komen, dan kun je een Paashaasje maken op dezelfde wijze. Zo zijn er allerlei manieren om iemand een klein cadeautje te geven met het jaargetijde in gedachten.

Een raadsel laten oplossen

Een ander leuk idee is om je familie of vrienden een raadsel te geven die ze moeten oplossen. Dit is vooral leuk als jullie sowieso al vaak spelletjes doen samen, zodat je niet gelijk te veel weggeeft door ze een opdracht te geven. Bereid een speurtocht voor of maak een puzzel die ze moeten oplossen. Het antwoord kan dan je uitgerekende datum zijn of bijvoorbeeld een zin zoals ‘we krijgen een baby’ of ‘je wordt oma’.

Organiseer een borrelavond

Als je je vrienden of familie echt op het verkeerde spoor wilt zetten, dan kun je een borrelavond organiseren. Uiteraard drink je zelf geen druppel alcohol tijdens deze gezellige bijeenkomst, maar gebruik je deze gelegenheid om iedereen bij elkaar te krijgen. Je kunt mensen hun eigen drankfles geven met een boodschap erop of ze zelfbedachte cocktails laten maken met allemaal bijzondere namen die naar een baby verwijzen. Wees een beetje creatief met dit idee, zodat het ook aardig lang duurt voordat ze de hints begrijpen.

Op afstand zwangerschap aankondigen

Ga je je zwangerschap aankondigen op een afstand, bijvoorbeeld doordat men ver weg woont of via sociale media? Dan kun je ook verschillende tactieken toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke foto maken waarin je hint op gezinsuitbreiding of een mooie video (laten) maken van jullie als stel, waarin je eindigt met de uitgerekende datum van de geboorte. Vergeet niet dat je dit niet vaak in het leven zal doen, dus pak lekker uit met een sentimenteel beeld.

Heb je de zwangerschapsaankondiging helemaal vooruit gepland en sta je op het punt om deze te doen? Zorg dan dat er iemand bij is die de reactie van de ontvanger van de boodschap filmt. Dit kan iemand zijn die het al weet of je kunt ergens een camera of telefoon neerzetten waar je het mee opneemt. Dit is ontzettend leuk voor later, want je kunt een compilatievideo maken van alle reacties achter elkaar. Dit kun je zelf dan nog geregeld terugkijken.

Lees ook...