5 zwangerschapskwaaltjes eerste weken van de zwangerschap

Je bent zwanger! Een mooier cadeautje kun je niet krijgen. Als je er net achter bent gekomen dat je zwanger bent zit je waarschijnlijk in je eerste trimester, dat zijn de eerste 12 weken van je zwangerschap.

Helaas is het niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn. In de eerste weken gebeurt er heel veel met je lichaam en verandert er van alles. Vanaf de eerste twee weken kunnen er al zwangerschapskwaaltjes optreden. Benieuwd naar welke kwaaltjes als eerste kunnen optreden? 5 zwangerschapskwaaltjes eerste weken van de zwangerschap lees je hier!

Gevoelige borsten

Je borsten zijn gevoelig en kunnen zelfs pijn gaan doen, zwellen, groeien en je tepels kunnen donkerder worden. Dat zijn de eerste tekenen dat jouw lichaam zich aan het voorbereiden is op borstvoeding. Een natuurlijk proces, niet erg fijn, wel heel bijzonder.

Misselijkheid (in de ochtend)

De hormonen gieren door je lijf en dat kan misselijkheid met zich meebrengen. In het eerste trimester van de zwangerschap kunnen de ochtenden zwaar zijn. In sommige gevallen kan de misselijkheid zelfs de hele dag aanhouden. Maar no worries, dit vervelende zwangerschapskwaaltje neemt vaak langzaam weer af na het eerste trimester.

Zwangerschapscravings

Vreetbuien, je kent ze vast wel – zwanger of niet zwanger. Maar als je zwanger bent heb je in ieder geval nog een goed excuus. 😉 Je hebt ineens trek in de gekste dingen. Van een augurk met slagroom midden in de nacht tot een haring met hagelslag bij het ontbijt. Maar waar komt dat vandaan? Sommige onderzoekers zeggen dat het hormoon oestrogeen een verhoogde bloedtoevoer veroorzaakt waardoor je gevoelige smaakpapillen krijgt. Weer andere experts zeggen dat zwangere vrouwen bepaalde voedingsstoffen missen en daarom trek krijgen in gekke voedingscombinaties. Dus, zeg het maar!?

Móóódswings

Stemmingswisselingen, all day, everyday. Arme partner, hij heeft het soms zwaar te voorduren. Maar ach, dat neemt hij wel voor lief, toch? In de eerste weken van je zwangerschap komen op een dag alle soorten emoties wel voorbij. Het ene moment voel je een onbeschrijfelijk gevoel van geluk, blijdschap en verliefdheid. Maar het andere moment ben je bloedchagrijnig, boos en huil je omdat de chocolade op is. Herkenbaar? Hoort erbij, doe je niets aan.

Vaker plassen

Het toilet is je beste vriend. Is het niet omdat je mega misselijk bent dan is het wel omdat je vijf keer per uur moet plassen. Dit zwangerschapskwaaltje kan gedurende je zwangerschap vaker terugkomen. Hoe het kan? Onder invloed van je hormonen wordt er meer bloed naar je nieren gepompt, waardoor je vaker moet plassen. Ook daar doe je niks aan.

Het TENS-apparaat is niet alleen een effectieve methode om weeën pijn te verlichten maar helpt ook bij het verlichten van zwangerschapsklachten. Denk bijvoorbeeld aan rugpijn en misselijkheid.

Lees ook...