De eerste Moederdag vieren? Hierbij wat tips!

Ben jij of is je partner voor het eerst moeder geworden in het afgelopen jaar? Dan heb je er een aantal spannende, prachtige en vermoeiende maanden opzitten! Het worden van ouders is een gebeurtenis die jouw of jullie leven verandert en daar mag je best even bij stilstaan. Laat Moederdag nou nét een fantastische dag zijn om samen stil te staan bij het ouderschap en wat jullie samen bereikt hebben in de afgelopen tijd. We geven je graag wat tips om Mama flink in het zonnetje te zetten!

Voor de papa’s of partners

Als je hebt mogen meemaken hoe jouw partner moeder is geworden in het afgelopen jaar is dit de uitgelezen kans om haar in het zonnetje te zetten. Ze heeft niet alleen fysiek heel veel te verduren gehad, maar ook mentaal. Zij probeert haar leven opnieuw vorm te geven als moeder, terwijl ze ook weer op zoek is naar haar ‘oude’ zelf. Dit vraagt op emotioneel vlak ontzettend veel van haar, dus reden genoeg om haar wat waardering te geven. Eigenlijk kun je tijdens een dag als Moederdag heel makkelijk scoren met een heerlijk ontbijtje en een bos bloemen. Dat is stap één. Heb je een niet al te groot budget, dan kun je proberen om een persoonlijk cadeau te maken. Schrijf bijvoorbeeld een brief waarin je vertelt hoe fantastisch ze het doet als nieuwe moeder en hoe bijzonder dat is. Probeer iets te maken met jullie baby, zoals een schilderij met de hand- of voetafdrukken. Op platformen als Pinterest kun je hier honderden creatieve ideeën voor vinden ter inspiratie.

Voor de mama’s

We kunnen ons voorstellen dat je de afgelopen periode weinig tijd voor jezelf hebt gehad. Dat is natuurlijk ook helemaal niet gek, aangezien er ontzettend veel is veranderd en je even een verschuiving hebt gehad wat betreft prioriteiten. Moederdag is een goed moment om even wat tijd voor jezelf in te plannen, zoals een middagje naar de spa of door het boeken van een massage. Dat heb je niet alleen verdiend, maar is ook goed om even helemaal tot rust te komen. Een hele dag weg van je gezin is misschien wat veel, zeker als je nog maar net moeder bent geworden, dus gebruik bijvoorbeeld de ochtend of de middag hiervoor. Als je niet weg van huis wilt, kun je bijvoorbeeld ook lekker in bad gaan en een boek lezen of een andere activiteit inplannen die je graag alleen doet. Spreek met je partner af dat zij dit dagdeel samen met de kleine doorbrengen en dat je enkel gebeld mag worden voor noodgevallen. Vergeet niet te genieten van deze paar uur!

Een absolute no-go is het vergeten van Moederdag. Dit is een momentopname die je waarschijnlijk lang zal onthouden, want het is de eerste keer dat je het meemaakt. Zorg als partner dus dat je dit met koeienletters in je agenda hebt staan, want je wilt niet die persoon zijn die de eerste Moederdag is vergeten of er geen aandacht aan heeft besteed. Zoals hierboven vermeld; je kunt echt heel makkelijk wat punten scoren, dus er is eigenlijk geen reden die wij kunnen bedenken om dit niet te doen.

Lees ook...